Politic

Octavian Țîcu comentează demisia lui Kulminski: ”Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Demisia lui Vlad Kulminski din funcția de vicepremier pentru Reintegrare ar fi motivată de „semnarea acordului catastrofal cu Gazprom, care ne-a băgat din nou în robia energetică a Rusia și care a compromis cel puțin 5 ani viitorul european al Moldovei”, crede liderul PUN, Octavian Țîcu. Fostul deputat al blocului ACUM crede că, după plecarea lui Kulminski „așteptăm şi cerem demisia lui Spînu, sperăm tot din motive personale şi familiale, ca să nu intrăm definitiv în bănuiala că guvernarea PAS joacă la două capete – se gudură pe lângă occidentali, dar face jocul ruşilor”.

”Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece.

Reprezentantul de lux al moldovenismului civic, Vlad Kulminski, s-a retras subit de la Reintegrare, invocând motive de familie şi personale.

Am bătut clopotele atunci când întrebam ce caută un vicepremier pentru Reintegrare la negocierile privind prețul la gaze şi am cerut să fie făcută publica agenda şi conținutul celor două întâlniri cu Kozak la Kremlin.

Dacă răspunsul este demisia lui Kulminski, atunci sunt clare câteva lucruri:
1. Kulminski a jucat rolul pionului de sacrificiu pentru semnarea acordului cu Gazprom. Al cui pion a fost vom afla în curând
2. În discuțiile avute cu Kozak la Kremlin, Kulminski a sărit calul şi a promis prea multe ruşilor, lucru care n-a plăcut partenerilor occidentali
3. Kulminski, împreună cu Spînu, se fac responsabili pentru semnarea acordului catastrofal cu Gazprom, care ne-a băgat din nou în robia energetică a Rusiei şi care a compromis pentru cel puțin 5 ani viitorul european al R. Moldova.
4. După plecarea lui Kulminski aşteptăm şi cerem demisia lui Spînu, sperăm tot din motive personale şi familiale, ca să nu intrăm definitiv în bănuiala că guvernarea PAS joacă la două capete – se gudură pe lângă occidentali, dar face jocul ruşilor”, a scris liderul PUN.

loading...

Comments are closed.