ODIMM: Antreprenorii din Sudul Moldovei vor beneficia de suport la inițierea și administrarea afacerilor

Antreprenorii din sudul Moldovei vor beneficia de suport la inițierea și administrarea afacerilor, odimm guvernul moldova, oamenii de afaceri din chisinau, mediu de afaceri, petru gurgurov odimm 

În regiunea de Sud a Republicii Moldova vor activa 8 Centre de Suport în Afaceri. Evenimentului oficial de lansare a acestora s-a desfășurat astăzi, 16 aprilie, la Căușeni. 4 Centre de Suport în Afaceri, create în cadrul Proiectului european „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor”, vor funcționa în cadrul consiliilor raionale din: Cantemir, Basarabeasca, Taraclia și Căușeni, iar alte 4 spații de pre-incubare își vor desfășura activitatea în cadrul Incubatoarelor de Afaceri din: Cahul, Leova, Cimișlia și Ștefan Vodă.

Spațiile de suport antreprenorial au menirea de a oferi atât servicii de consultanță mediului de afaceri din raioanele enumerate cât și sprijinirea potențialilor antreprenori în vederea creării și dezvoltării unei afaceri pentru a contribui la dezvoltarea echilibrată și durabilă a Regiunii de Dezvoltare Sud.
 
Petru Gurgurov, director general interimar ODIMM, a reiterat sprijinul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri din Republica Moldova.
 
„Prin cele 8 Centre de Suport în Afaceri, antreprenorii din regiunea de Sud vor beneficia de asistență consultativă la inițierea, dezvoltarea și administrarea afacerilor, astfel încât acestea să devină cât mai competitive și profitabile atât pe piața locală cât și pe cea externă. Acestea vor contribui nemijlocit la dezvoltarea economică a regiunii și atragerea investițiilor directe”, a afirmat Petru Gurgurov.
 
Obiectivul principal al Proiectului „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor”, este axat pe dezvoltarea economică locală, îmbunătățirea competitivității IMM-urilor din regiunea de Sud și orientarea investițiilor străine în economia locală.
Total
0
Shares
Total
0
Share