Alte știri

OFICIAL // Avocatul Igor Popa a rămas fără licență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia de etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova a decis să retragă licența avocatului Igor Popa. Decizia a fost luată astăzi. Deocamdată hotărârea motivată nu a fost publicată. Informația a fost confirmată de către președintele Comisiei de etică și disciplină, Mihail Gafton, scrie bizlaw.md

Amintim că, la sfârșitul lunii septembrie, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a anunțat că membrii Comisiei pentru etică și disciplină urmează să examineze sesizarea lui Vlad Filat împotriva fostului său avocat, Igor Popa.

Atunci s-a anunțat că se va analiza comportamentul și acțiunile avocatului Igor Popa, în raport cu fostul său client, prin prisma respectării disciplinei și normelor de etică profesională, corespunzător prevederilor Legii nr. 1260/2002 cu privire la avocatură, Statutului profesiei de avocat și Codului deontologic al avocaților, urmând să se pronunțe asupra încălcărilor reclamate în acțiunile avocatului, iar în cazul existenței unor temeiuri suficiente, privitor la eventualele sancțiuni care se impun.

Sesizarea a fost depusă după ce în cadrul unei emisiuni televizate Igor Popa a dezvăluit mai multe detalii din relația cu fostul său client. Ulterior mai mulți avocați și juriști au comentat pe rețelele de socializare ieșirea avocatului. Unii susțin că apărătorul a încălcat Legea avocaturii, alții însă au lăsat să se înțeleagă că dacă informațiile divulgate de avocat sunt de interes public atunci sunt binevenite.

loading...

Comments are closed.