Politic

OFICIAL! Candu cere Federației Ruse să-și evacueze trupele militare din Transnistria: Nu vă mai amestecați în treburile interne ale țării noastre!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Andrian Candu este deranjat de faptul că Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație prin care denunță așa-numitele presiuni din partea R. Moldova și a Ucrainei asupra regiunii separatiste transnistrene. Mai mult, spicherul a transmis autorităților rusești că ar trebui în primul rând să retragă militarii și armamentul din stânga Nistrului, iar de controlul securității la frontiera moldo-ucraineană se vor preocupa instituțiile responsabile ale celor două state vecine.

„Interferența altor state în treburile interne ale R. Moldova e ceva ilegal și în contradicție cu normele internaționale. Dacă Federația Rusă recunoaște R. Moldova și granițele ei, atunci să ne respecte și să recunoască și dreptul nostru a lucra cu partea ucraineană pentru ca să ne controlăm frontiera. Autoritățile R. Moldova nu au adus nicio intimidare sau blocaj economic regiunii numite Transnistria”, a declarat astăzi la Parlament, Andrian Candu.

De asemenea, Candu a subliniat că Federația Rusă ar face bine să-și retragă trupele și armamentul din stânga Nistrului, care este teritoriul R. Moldova.

„Autoritățile R. Moldova au cerut la toate nivelele internaționale ca Federația Rusă să-și retragă trupele și armamentul de pe teritoriul țării. Ar fi cazul ca Federația Rusă să-și respecte angajamentele internaționale asumate și să purceadă la evacuarea trupelor de pe teritoriul R. Moldova”, a precizat spicherul.

Amintim că despre evacuarea trupelor ruse și armamentului rusesc din stânga Nistrului a vorbit, ieri, la New York, și liderul PD, Vlad Plahotniuc.

loading...

Write A Comment