Actual

OFICIAL // Cel puțin șapte deputați sunt vizați în controalele ANI

Pinterest LinkedIn Tumblr

În săptămâna 25-29 ianuarie 2021, Inspectoratul de Integritate al ANI a inițiat proceduri de control pe aspectul nerespectării regimului juridic al incompatibilităților în privința a șapte deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Cei șapte deputați sunt reprezentanți ai partidelor PSRM, PDM, Partidul Șor și PAS. Despre rezultatele controalelor inițiate pe numele acestora, ANI va informa suplimentar prin comunicate de presă.

Totodată, un membru a Comisiei Naționale a Pieții Financiare este vizat într-un control inițiat pentru nerespectarea regimului juridic al declarării averii.

Inspectorii de integritate a constatat un conflict de interese admis de către un primar din suburbia municipiului Chișinău. Actul de constatare urmează a fi publicat pe pagina web a ANI.

Alți cinci primari, s-au conformat legislației și au declarat la ANI conflictele de interese cu persoanele apropiate. Este vorba despre edilii din localitățile – Cornești raionul Ungheni, Chirca raionul Anenii Noi, Molovata Nouă raionul Dubăsari, Trifăuți raionul Soroca și Cocieri raionul Dubăsari. Astfel, inspectorii de Integritate au analizat declarațiile lor privind conflictele de interese și au remis soluții pentru rezolvarea acestora.

Formatorii ANI au organizat patru sesiuni de instruire, dintre care două instruiri au avut loc prin intermediul aplicației Zoom. În cadrul acestor activități au fost instruiți peste 1000 de funcționari din Primăria municipiului Chișinău, Serviciul Fiscal de Stat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În perioada vizată, s-a răspuns la 112 de apeluri telefonice, dintre care 29 la Linia Instituțională. Iar, prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate alte 30 de petiții și sesizări.

loading...

Comments are closed.