Social

OFICIAL // Crește numărul cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor și profesorilor din municipiul Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform datelor statistice, se atestă o tendință de creștere a cazurilor de boală în rândul elevilor și profesorilor din municipiul Chișinău, anunță Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău.

În continuare, directorii instituțiilor de învățământ creează toate condițiile și asigură funcționalitatea instituțiilor de învățământ în situații de carantină cu respectarea condițiilor igienico-sanitare.

Conducerea municipiului Îndemnă în continuare ca atât profesorii, elevii şi părinţii să respecte măsurile de protecție pentru organizarea procesului educațional în contextul epidemiologic:

• menținerea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri;
• prevenirea aglomerării;
• curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor;

În municipiul Chișinău activează 148 de instituții de învățământ primar și secundar cu 92.863 elevi, fiecare şcoală având ales modelul după care se desfăşoară studiile. Elevii sunt alimentaţi în mare parte la pachet.

Instituţiile de învăţământ primar și secundar, ciclu I şi II din municipiu Chişinău vor trece treptat, începând cu 21 septembrie, la alimentaţia tradiţională, dacă au dotarea şi marcarea corespunzătoare, în sala de mese, cu respectarea regulilor de siguranţă şi igienă pregătirii şi servirii meselor în unităţile de învăţământ.

Totodată, de la începutul anului şcolar, 130 din 131 de instituţii de educaţie timpurie şi-au reluat activitatea.

Astăzi sunt deschise 893 de grupe, care activează cu program deplin, cu asigurarea condițiilor de minimizarea a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției. La 9 septembrie, frecvența a constituit de circa 85% la sută din copiii înscriși în grupe.

În data de 10 septembrie, în instituțiile de învățământ general s-au înregistrat 216 cazuri active de îmbolnăvire cu infecția Covid-19, iar în instituțiile de învățământ preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri.

”Situația este complicată, dar împreună prin acțiuni coordonate, vom reuși”, a menționat Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.