Externe

Oficial de la Moscova: Transnistria este teritoriu rusesc!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Regiunea separatistă transnistreană este, conform unui senator rus, teritoriu rusesc unde locuiește națiunea rusească. Potrivit senatorului Aleksei Pușkov, Transnistria niciodată nu a fost separată de Rusia. Afirmațiile au fost făcute în cadrul inaugurarea „reprezentanței transnistrene” în Federația Rusă, scrie Deschide.md. 

„Aveți susținerea noastră, aveți atitudinea noastră amicală, este o atitudine la nivelul întregii națiuni rusești. Nu am auzit niciodată, poate cu excepția unui cerc de persoane foarte îngust, pe care îi cunoașteți cu toții, că Rusia este separată de Transnistria. Vreau să vă urez succese. În esență, suntem același popor pe două teritorii – pe teritoriul nostru rusesc imens și pe teritoriul vostru mai mic, dar care tot rusesc este. Vreau ca să menținem aceste relații, deoarece asta este corect și firesc pentru poporul nostru comun”, a spus Aleksei Pușkov.
 
Aceste afirmații au fost făcute la Moscova la deschiderea fundației de colaborare socio-culturală cu numele Transnistria, la care a participat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și pretinsul ministru de externe Vitali Ignatiev.
 
Aleksi Pușkov a avut mai multe afirmații care au vizat relațiile moldo-ruse. În anul 2015, Pușkov declara că Republica Moldova duce un război hibrid împotriva Rusiei, în contextul în care mai mulți jurnaliști ruși nu au fost lăsați să intre pe teritoriul republicii, iar Moscova trebuie să răspundă acestuia simetric.
 
În timpul vizitei de lucru la Moscova, pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit cu președintele adjunct al Guvernului Federației Ruse, reprezentantul special al președintelui rus pentru relațiile economice și comerciale cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.
separatism transnistria, moldova rusia 1992, razboi, victime dubasari
loading...

Comments are closed.