Oficial din Occident apreciază reformele fiscale, care au fost făcute de Guvernul Filip în 2016-2018

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 19 decembrie 2018, pavel filip, partidul democrat, plahotniuc pdm, reforme salarii pensii drumuri, locuri de munca coruptie,

Republica Moldova va deveni o țară prosperă, în care se pot dezvolta afaceri de succes, după ce se va renunța la geopolitică, iar în față vor sta interesele naționale. De această părere este antreprenorul Alexandr Bilinkis, consulul de onoare al Mexicului în Moldova. Într-un interviu acordat portalului pavelzingan.md, Bilinkis spune că apreciază reformele fiscale care au fost făcute de Guvernul Filip, scrie Politics.md. 

”Dacă să vorbim de politici, acestea depindeau de interesele SUA, ale Uniunii Europene sau ale Federației Ruse, dar nu de cele ale Republicii Moldova. Mai mult, aici se trăiește de la alegeri până la alegeri, creând astfel o barieră pentru dezvoltarea țării. De exemplu, pentru a construi drumuri, este nevoie de bani. Dacă nu iai un împrumut, trebuie să mărești impozitele. În față sunt însă, alegerile, iar scumpirile nu le plac alegătorilor. În acest caz renunțăm la creșterea impozitelor, pentru ca să nu pierdem electoratul”, a explicat Bilinkis.
 
Businessmanul mai spune că apreciază reformele fiscale, care au fost făcute în ultimii ani. Acesta a precizat însă, că pentru ca lucrurile și în continuare să meargă în aceeași direcție, noua guvernare trebuie să continue aceste politici.
 
”Republica Moldova are nevoie de vreo 10-20 de ani pentru a face schimbări esențiale. Orice an petrecut în stagnare ar însemna vreo cinci ani de restanțe. Astfel, statul nu va reuși să genereze resurse pentru dezvoltarea țării. Există o singură soluție, privatizarea, concesiunea, parteneriatul public-privat și nu trebuie să ne fie frică, această experiență o au multe țări și ea funcționează”, a adăugat omul de afaceri.
 
Alexandr Bilinkis este consulul de onoare al Mexicului în Republica Moldova. El este proprietarul companiei Orhei-Vit și a vinăriei Carlevana, totodată fiind și coproprietarul Moldpresa Grup.
Alexandr Bilinkis, consulul de onoare al Mexicului în Moldova., pavel filip
Total
0
Shares
Total
0
Share