Actual

OFICIAL // Dumitru Robu, candidatul înaintat președintelui la funcția de procuror general interimar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Superior al Procurorilor a decis desemnarea lui Dumitru Robu drept candidat la funcția de procuror general interimar. Acesta va fi propus președintelui țării pentru a fi numit în funcție, transmite IPN.

În declarațiile sale din fața membrilor CSP, Dumitru Robu a remarcat că în perioada următoare urmează a fi continuate investigațiile pe cazurile de rezonanță, rezultate asupra cărora sunt așteptate de societate, iar sarcina primordială este de asigura funcționalitatea instituției Procuraturii Generale. El a mai spus că nu are nicio comunicare cu politicul, întotdeauna s-a condus de Codul de procedură penală și Legea cu privire la procuratură.

Dumitru Robu este adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. Acesta și-a început cariera de procuror în Secţia combatere trafic de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale, iar în iulie 2016 a fost numit procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție. În 2018 a fost avansat la funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. În perioada iulie și decembrie 2019, Dumitru Robu a deținut funcția de procuror general interimar, până la preluarea mandatului de către Alexandr Stoianoglo.

loading...

Comments are closed.