Oficial, Dumitru Robu este noul șef al Procuraturii Generale! Dodon a semnat decretul prezidențial

Oficial, Dumitru Robu este noul șef al Procuraturii Generale, Dodon a semnat decretul prezidențial, procuratura generala republica moldova, alianta acum psrm, procuror european, 

Igor Dodon a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova. Șeful statului a anunțat că în cadrul întrevederii s-a discutat despre situația dificilă din domeniu și sarcina Procurorului General interimar de a asigura activitatea instituției în conformitate cu standardele democratice și așteptările cetățenilor, scrie Deschide.md. 

„Mi-am exprimat speranța că Procurorul General interimar va respecta cu strictețe legile și Constituția țării, va restabili buna imagine a instituției, asigurând investigarea infracțiunilor, comise de fosta guvernare”, a menționat Dodon. Potrivit lui, societatea este în așteptarea unor anchete veritabile:
– cu privire la investigarea fraudei bancare,
– uzurparea puterii în stat din luna iunie curent,
– a schemelor infracționale create în diverse domenii ale economiei țării, etc.
 
Dodon spune că și-a exprimat speranța că Dumitru Robu „va fi în stare să asigure tragerea la răspundere a tuturor celor care au furat din banii publici, precum și va contribui la implementarea conformă a reformei procuraturii”.
 
Amintim că Parlamentul l-a desmnat azi pe Dumitru Robu în calitate de procuror general interimar. Proictul de hotărâre a fost susținut cu votul a 78 de deputați din PSRM, blocul ACUM, PDM și Partidul „ȘOR”.
deputații ACUM-PSRM l-au propus pe Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar, igor dodon dumitru robu, procuratura generala, 
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share