Alte știri

Oficial francez, într-o zi cu un număr record de decese: „Vârful epidemiei este în faţa noastră, al doilea val încă înaintează”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Franţa a raportat luni un bilanţ de 551 de decese asociate COVID-19 în precedentele 24 de ore, un record negru pentru al doilea val al epidemiei, a anunţat directorul general al Sănătăţii, Jerome Salomon, transmite AFP, citat de Agerpres.

Numărul total al deceselor de la debutul epidemiei a ajuns la 40.987.

‘Vârful epidemiei este în faţa noastră, al doilea val încă înaintează’, a atenţionat Salomon, remarcând totuşi ‘o avansare mai lentă’ a epidemiei ‘peste tot unde au fost aplicate măsuri de frânare precoce, în special restricţii de deplasare’.

Cele mai multe decese (613) contabilizate în spitale într-un interval de 24 de ore în primul val epidemic au fost raportate la data de 6 aprilie.

Directorul general a mai anunţat că, de la debutul epidemiei în Franţa, au fost depistate 1.807.479 de cazuri de infectare cu coronavirus.

În prezent, numărul bolnavilor spitalizaţi cu COVID-19 este de 31.125, dintre care 4.690 se află în secţii de terapie intensivă, cu 163 mai mulţi decât cu o zi în urmă.

Citește și: Un nou atac în Franța. Un suspect a fost arestat după ce un preot ortodox grec a fost împuşcat la Lyon

 

loading...

Comments are closed.