Actualitate

OFICIAL // Judecătorii Curții Constituționale au ridicat bârfa la rang de sesizare la PG

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 4 mai 2020, Plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura Generală în legătură cu declarațiile din presă ale unor figuri publice și cu presupusele filaje și intimidări la adresa unor judecători ai Curții.

Plenul Curții i-a solicitat Procuraturii Generale să întreprindă toate măsurile legale care se impun, din perspectiva legii penale și/sau contravenționale.

Cu referire la bârfele lansate de către Maia Sandu, Renato Usatîi și Sergiu Litvinenco, Procuratura Generală a anunțat că două din aceste figuri politice au refuzat să depună o plângere oficială și să prezinte probe. Totodată, Centrul Național Anticorupție a respins și declarațiile lui Renato Usatîi despre filarea ilegală a Judecătorilor Curții Constituționale.

Procuratura Generală, referindu-se la inepțiile lansate de către figurile politice Maia Sandu și Litvinenco, a atras atenția că justiția nu poate fi făcute pe Facebook. În alte circumstanțe, acest gen de declarații vor fi calificate ca fiind politice și vor fi lăsate fără examinare, a anunțat PG prin intermediul unui comunicat de presă.

Amintim că în componența actuală a Curții Constituționale sunt cel puțin trei reprezentanți au PPDA și PAS. Despre numirea acestor judecători prin înțelegeri politice a vorbit anterior și Andrei Năstase. Liderul PPDA spunea că aceste fotolii de judecători ai CC au fost asumate politic, iar din acest motiv Platforma DA a înaintat-o în funcție pe Domnica Manole, iar PAS i-a înaintat pe Roșca și Șova.

loading...

Comments are closed.