Alte știri

OFICIAL // Moldovenii nu pot intra în Israel până pe 1 octombrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Interdicția de intrare a cetățenilor străini, inclusiv a moldovenilor, pe teritoriul Statului Israel se extinde până pe 1 octombrie. Ieșirea este permisă prin Aeroportul Ben-Gurion, transmite IPN.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că cetățenii Republicii Moldova care intenționează să intre pe teritoriul Israelului trebuie să primească permisiune specială, în cazul în care poate fi dovedit un scop întemeiat al vizitei. Aceasta poate fi obținută de la consulatul Statului Israel de la Kiev. De asemenea, trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor, formularul de intrare în Israel, precum și să prezinte, la sosirea pe aeroportul Ben Gurio, confirmarea privind completarea formularului respectiv.

În cazul în care cetățenii străini sosesc în Israel din țările „roșii”, cum este și cazul Republicii Moldova, aceștia trebuie să completeze la aterizare un formular și să rămână în autoizolare timp de 14 zile.

La aeroport, în timpul zborului și în perioada aflării pe teritoriul Israelului, călătorii trebuie să poarte mască (obligatoriu pentru copii de la șase ani), vor menține distanța socială de doi metri, vor respecta igiena personală.

La ieșirea din Statul Israel, cetățenii Republicii Moldova trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor, formularul de aprobare a îmbarcării, să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion biletul (boarding pass) și aprobarea îmbarcării (o copie digitală și pe hârtie).

loading...

Comments are closed.