Actual

OFICIAL: Prima reacție a lui Igor Dodon după suspendarea împrumutului de la ruși de către CC: Să-și asume și consecințele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu puțin timp în urmă, Curtea Constituțională, care de astăzi este condusă de judecătoarea Domnica Manole, a suspendat ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat, până la examinarea în fond a sesizării care a fost depusă de către Serghei Sîrbu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. 

Potrivit președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cei care au preluat controlul Curții Constituționale acum și își permit să ia asemenea decizii, trebuie să își asume și consecințele, care sunt în primul rând dureroase pentru cetățenii țării.

„Acest acord de credit cu Federația Rusă înseamnă aproape două miliarde de lei investiții în drumuri, înseamnă investiții în infrastructura medicală, înseamnă mai multe inițiative a Guvernului de crearea unor noi locuri de muncă. Dacă cineva vrea să îl suspende atunci să își asume și consecințele,” declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV Moldova.

În cadrul aceleiași emisiuni, Igor Dodon a mai menționat și faptul că ceea ce se întâmplă acum denotă faptul că cineva încearcă să prea controlul politic al Curții Constituționale.

„Acum aș vrea să văd fața celor care spuneau că Dodon a luat sub control Curtea Constituțională. Ceea ce se întâmplă acum demonstrează că socialiștii nu controlează curtea și nici nu am avut ca scop. Poate chiar cineva a încercat acum să prea controlul politic al Curții Constituționale, trebuie să ne lămurim” a declarat Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.