Social

Oficial! Studentele de la USMF care au bătut zilele trecute o moldoveancă pe stradă, au fost exmatriculate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Studentele Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, au fost exmatriculate, după ce zilele trecute au bătut în plină stradă o tânără mamă din Republica Moldova.

Despre acest lucru USMF a informat printr-un comunicat de presă oficial.

„Astăzi, 1 octombrie 2019, la ora 17:30, a fost convocată ședința Comitetului de etică, care a examinat materialele pe cazul dat și a audiat participantele la conflict. Ca rezultat, Comitetul de etică a concluzionat: de a aplica cea mai drastică sancțiune pentru încălcarea normelor de comportament prin folosirea inclusiv a forței fizice.

În baza concluziei Comitetului de etică, a fost emis Ordinul rectorului nr. 256 din 01.10.2019 cu privire la exmatricularea celor patru studente,  din anul III de studii, cetățene ale Israelului, și rezilierea contractelor, încheiate cu acestea, cu privire la instruirea la studii superioare integrate. „, se spune în comunicatul universității.

Amintim că pe data de 23 septembrie, în jurul orei 15:30, pe strada Nicolae Testemiţanu din Chişinău, o mama care mergea pe stradă de mână cu fetiţa ei de trei ani a fost lovită cu putere de către mai multe tinere. Potrivit victimei, agresoarele ar fi studente la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și vorbeau în limba arabă.

loading...

Comments are closed.