Alte știri

Oficialii moldoveni vor putea ajunge fără vize și în Maroc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi inițierea negocierilor cu Regatul Maroc în privința abolirii regimului de vize pentru oficialii moldoveni.

Potrivit Ministerului de Externe, proiectul Acordului dintre țara noastră și Regatul Maroc privind abolirea reciprocă a vizelor pentru titularii pașapoartelor diplomatice, de serviciu și speciale are drept scop dezvoltarea și consolidarea relațiilor de colaborare și prietenie dintre cele două state prin facilitarea călătoriilor reciproce ale cetățenilor ambelor țări, titulari de pașapoarte diplomatice, de serviciu și speciale.

Acordul urmează să fie încheiat pe o perioadă nedeterminată și va intra în vigoare după treizeci de zile din data primirii ultimei notificări scrise privind îndeplinirea procedurii interne. Totodată, fiecare parte și-a rezervat dreptul de a denunța Acordul.

Tratatul va fi semnat în limbile română, arabă și engleză. După semnarea lui, MAEIE va întreprinde măsurile ce se impun în vederea ratificării de către Parlamentul Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.