Oficiul Avocatului Poporului și Clinica Juridică de Consultanță în Afaceri ASEM au semnat un acord de colaborare

La 24 iunie 2024, Oficiul Avocatului Poporului (OAP), reprezentat de Avocatul Poporului, Ceslav Panico, a semnat un acord de colaborare cu AO Clinica Juridică de Consultanță în Afaceri ASEM (CJCA ASEM), reprezentată de Directoarea, Alexandra Tighineanu.

Acordul prevede activități comune pentru sprijinirea tinerilor specialiști și îmbunătățirea colaborării între cele două instituții. Vor fi organizate evenimente în care OAP își va prezenta ofertele destinate tinerilor specialiști, contribuind astfel la creșterea vizibilității carierei juridice și promovării drepturilor omului. De asemenea, studenții CJCA ASEM vor participa la întruniri cu conducerea și angajații OAP, facilitând dialogul direct între viitorii profesioniști și actualii practicieni.

Oficiul Avocatului Poporului va analiza conținutul curriculei pentru instruirea studenților, asigurând astfel o educație relevantă pentru piața muncii. Acordul include și acordarea de asistență consultativă din partea OAP pentru soluționarea problemelor, consolidând parteneriatul strategic.

Un alt aspect important este oferirea de asistență juridică primară gratuită la solicitarea OAP, pe domeniile de competență ale CJCA ASEM, oferind astfel sprijin celor care au nevoie de consiliere juridică. De asemenea, se vor disemina informații despre oportunități de voluntariat, stagii de practică și posturi vacante în cadrul OAP către studenți, promovând implicarea activă a tinerilor și facilitând tranziția lor de la statutul de student la cel de profesionist în domeniul juridic.

Această colaborare reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor dintre sectorul asociativ și instituția de protecție a drepturilor omului, având ca scop final îmbunătățirea suportului juridic oferit populației.

Total
0
Shares
Total
0
Share