Actual

Ofițer de poliție, prins cu mită de CNA și procurorii anticorupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un ofițer de sector al Inspectoratului de Poliție Ciocana a fost reținut, astăzi, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă. Acesta ar fi estorcat 200 de euro de la un bărbat din Bubuieci pentru a nu-i porni dosar penal pentru violență domestică.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit materialelor cauzei, ofițerul de sector ar fi avut în gestiunea sa materiale, în cadrul cărora era examinată pretinsa violență în familie, comisă de către un bărbat din Bubuieci. Examinând faptele la fața locului, polițistul ar fi negociat cu bănuitul mușamalizarea cazului. În denunțul său, bărbatul a invocat pretinderea de mită, în sumă de 200 de euro, de către polițist în schimbul neînceperii urmăririi penale.

În baza informațiilor recepționate, CNA și procurorii anticorupție au inițiat o cauză penală pentru corupere pasivă. Săptămâna trecută, sub controlul CNA, denunțătorul a transmis jumătate din suma pretinsă, iar astăzi, angajatul Poliției a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA.

Acțiunile polițistului sunt examinate în conformitate cu prevederile art. 324 Cod penal – coruperea pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă, în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței de judecată.

Potrivit Raportului CNA pentru anul 2021, 61 de polițiști au fost cercetați penal pentru fapte de corupție și conexe. În anul curent, acesta este al treilea polițist, reținut de CNA și procurori.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

loading...

Comments are closed.