Alte știri

Ofiţerii de informaţii şi securitate au ridicat un lot de muniţii şi arme de foc în orașul Florești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Măsurile de profilaxie în privința păstrării, procurării, fabricării sau comercializării armelor de foc desfăşurate de către Serviciul de Informații și Securitate pe teritoriul ţării au scos la iveală un alt lot de arme de foc şi muniții.

De această dată, acțiunile au avut loc în oraşul Floreşti, fiind realizate în cooperare cu Procuratura Floreşti şi ofiţerii de urmărire penală ai Ministerului Afacerilor Interne.

Urmare a valorificării informației deținute de către SIS, la domiciliul unui bărbat, de 57 de ani, fost angajat al MAI, au fost efectuate percheziţii. În cadrul măsurilor speciale de investigație au fost depistate şi ridicate: 3 încărcătoare automat AK; o baionetă AK; 5 grenade de instrucţie; un obuz БМ 22; o vestă antiglonț; 54 de cartuşe calibru 7,62 mm; 53 de cartuşe calibru 5,45; 11 cartuşe calibrul 9 mm; 11 cartuşe pentru armă de vânătoare calibrul 12 mm; 44 de cartuşe Toz 5,6 mm; o vestă tactică; 136 de inele de grenade; 7 fumigene; 71 de capse detonante pentru grenade; ace percutoare; un pachet de halice; o cutie cu praf explozibil; o armă de vânătoare şi două pistoale pneumatice.

În prezent, cazul este examinat în baza prevederilor art. 290 al Codului penal al R. Moldova. Persoana riscă o pedeapsă care prevede amendă în mărime de la 650 la 950 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

 

loading...

Comments are closed.