Actual

Ofițerii de legătură ai Republicii Federale Austria, Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos, într-o vizită de curtoazie la IGP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Segiu Paiu a avut ieri, 17 februarie, o întrevedere oficială cu atașații Poliției din Austria, Belgia și Olanda, acreditați pentru România și Republica Moldova.

Părțile au salutat evoluțiile dialogurilor de colaborare, exprimate prin comunicarea excelentă între subdiviziunile competente.

Astfel, șeful IGP a mulțumit pentru suportul acordat în contextul relațiilor bilaterale care se dezvoltă şi evoluează într-un ritm rapid, ceea ce ne face tot mai aproape de UE.

„Republica Federală Austria, Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos, sunt parteneri strategici pentru Republica Moldova și acest lucru poate fi confirmat prin mai multe proiecte realizate cu succes în Republica Moldova. Cooperarea operațională cu fiecare stat în parte este extrem de productivă și pe această cale doresc să vă mulțumesc pentru implicarea personală. Țin să aduc sincere mulțumiri guvernelor Dumneavoastră pentru suportul acordat Republicii Moldova în contextul pandemiei Covid-19. Asistența oferită este extrem de valoroasă pentru noi”, a menționat Sergiu Paiu.

Prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere soldate cu persoane decedate, analiza comportamentală, cooperarea cu Unitatea specială Kobra din Austria, dezvoltarea unui parteneriat de cooperare cu Plutonul de cavalerie din Olanda, precum și schimbul de bune practici cu Institutul de criminologie din Olanda în contextul accreditării laboratoarelor criminalistice din Republica Moldova, semnarea Convenției cooperare polițienească cu Poliția Federală din Belgia au fost prioritățile abordate în cadrul întrevedererii.

În acest sens, ofițerii de legătură ai Republicii Federale Austria, Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos, și-au exprimat deschiderea pentru oferirea în continuare a asistenței și suportului necesar pentru IGP, în special pentru implementarea cu succes a reformelor inițiate, menite să contribuie la consolidarea siguranței cetățenilor și, în același timp, alinierea Poliției Naționale la standardele europene.

loading...

Comments are closed.