Alte știri

OIM Moldova susține continuu Poliția de Frontieră în lupta cu Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un lot de 16 750 măști de unică folosință au fost donate Poliției de Frontieră de către Organizația Internațională pentru Migrație, în cadrul Proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”.

Totodată, OIM Moldova a oferit asistență în testarea clinică pentru a opri răspândirea infecției prin rândul migranților, al solicitanților de azil și al refugiaților, inclusiv al polițiștilor de frontieră din prima linie. În acest sens, peste 200 de cazuri suspecte (50 de migranți, 50 de solicitanți de azil, 50 de refugiați și 50 de angajați ai Poliției de Frontieră) au fost direcționați pentru testarea COVID-19.

Pentru sprijinul constant în lupta cu Covid-19, de care se bucură Poliția de Frontieră din partea OIM Moldova, adresăm mulțumiri și aprecieri, fiind în continuare pentru fortificarea cooperării cu Misiunea OIM Moldova, care este una deschisă și profesionistă.

Reamintim că activitățile proiectului și-au propus îmbunătățirea capacităților Poliției de Frontieră în asigurarea controlului și gestionarea cazurilor de infecție în punctele de trecere a frontierei. În cadrul acestuia, Poliția de Frontieră a beneficiat de termoscanere, produse de igienă și aparataj de dezinfectare pentru zece puncte de trecere a frontierei în valoare totală de 30 mii de dolari. Alți 30 mii de dolari au fost redirecționați pentru susținerea dezvoltării, actualizării și diseminării procedurilor de operare conform standardelor internaționale pentru polițiștii de frontieră, aflați în prima linie, fiind elaborată Procedura Standard de Operare (POS) în 500 de exemplare.

NOTĂ: Fondul Fiduciar cu Parteneri Multipli al ONU de Răspuns și Recuperare COVID-19 (UN COVID-19 MPTF) sprijină dezvoltarea, eficacitatea și coerența ONU prin dezvoltarea și administrarea eficientă, responsabilă și transparentă a instrumentelor inovatoare de finanțare comune. Fondul sprijinit în prezent de guvernele Norvegiei, Danemarcei, Țărilor de Jos și Elveției a oferit ONU Moldova un milion de dolari, din care OIM Misiunea în Moldova și UNICEF implementează sprijinul financiar de 120,000 USD.

loading...

Comments are closed.