Alte știri

Olanda susține agenda de reforme în sectorul bancar al Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu șeful oficiului  Ambasadei  Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Floris van Eijk.

Oficialii au discutat, în principal, despre progresele realizate în sectorul financiar-bancar din Republica Moldova, menținerea capacității de rezistență a acestuia în fața provocărilor cauzate de pandemie, precum și consolidarea relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos în sectorul financiar-bancar și perspectivele de evoluție ale acestuia.

Guvernatorul BNM  a relatat despre experiența rezultativă de colaborare dintre Banca Națională a Moldovei și autoritățile Regatului Țărilor de Jos pe parcursul ultimilor ani pe mai multe segmente din activitatea băncilor. Acestea cuprind în special supravegherea bancară, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor, precum și alte îmbunătățiri ce au consolidat situația în sector. De asemenea, Octavian Armașu a apreciat deschiderea Regatului Țărilor de Jos pentru oferirea consultanței și asistenței tehnice în domeniul activității băncii centrale.

La rândul său, șeful oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Floris van Eijk, a subliniat necesitatea continuării procesului de reformă bancară desfășurat cu succes în Republica Moldova. Totodată, oficialul  a exprimat opțiunea țării sale pentru o relație de colaborare reciprocă durabilă și eficientă.  De asemenea, Floris van Eijk s-a referit la însemnătatea independenței băncii centrale pentru materializarea agendei de reforme asumate, precum și la deschiderea UE de a susține această agendă.

loading...

Comments are closed.