Alte știri

Oleg Cernei anunță un posibil focar de COVID-19 în rândul consilierilor raionali din Sângerei. Reacția oficialilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oleg Cernei, consilier PAS în Consiliul raional Sângerei, anunță un posibil focar de infecție în rândul consilierilor sângereneni, informează Telegraph.md

Potrivit lui Cernei, consilierii raionali s-ar fi infectat în timpul ședinței consiliului din 29 decembrie 2020, convocată la indicația lui Grigore Corcodel, președintele raionului Sângerei. Totodată, acesta menționează și faptul că președintele raionului ar fi organizat în biroul de lucru o masă de sărbătoare, la sfârșit de an, la care ar fi participat peste 30 de persoane și nu s-ar fi respectat măsurile de protecție anti-COVID-19.

”Patru sau cinci consilieri raionali infectați, cu forme grave și medii, internați în spital. Liniște mortală”, a transmis Cernei.

”Alo? Cei mai vocali și iresponsabili din conducerea raionului nu doriți o ședință publică pe acest subiect? Care a fost necesitatea și urgența convocării acelei ședințe? De ce în data de 31 decembrie în biroul Președintelui raionului toți șefii de direcții și instituții subordonate, peste 30 persoane fără măști, au fost obligați să vină în biroul lui Corcodel și să bea șampanie? Nesimțire și batjocoră totală. Și ei ne vorbesc despre măsuri de protecție și prevenire a infectării cu Covid-19. Solicit demisia în corpore a conducerii raionului Sângerei pentru incompetența și iresponsabilitate totală în lupta cu Covid-19 și infectarea prin imprudență sau neglijare, sau chiar crearea unor premise de infectare – prin convocarea consilierilor în ședință fără o necesitate excepțională, organizarea bețiilor în incinta Consiliului raional”, a mai transmis Cernei.

Președintele raionului Sângerei nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. Pe de altă parte, șeful Secției Administraţie Publică, Vitalie Tabarcea, ne-a informat că, la moment, se cunoaște doar despre un singur caz de infectare cu COVID-19, depistat pozitiv după ședința din 29 decembrie 2020. În context, Tabarcea a respins și acuzațiile, precum că în biroul președintelui raionului ar fi fost organizată o masă de sărbătoare la care au participat peste 30 de persoane.

loading...

Comments are closed.