Oleg Creciun, directorul SR Cahul, cu probleme de integritate: și-a angajat soția și socrul – șefi de secții în spital

Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare pe numele lui Oleg Creciun, directorul Spitalului Raional Cahul, care a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

În anul 2018, directorul și-a angajat soția și socrul în cadrul spitalului. Astfel, soția a devenit șefa secției boli cronice, iar socrul a ocupat funcția de șef interimar al secției chirurgie copii. Pe parcursul perioadei 2018-2020, directorul spitalului a emis 43 de acte administrative în privința acestora prin care au fost semnate contracte individuale de muncă, adaosuri la salariu pentru cumulări de funcții, concedii, etc. Prin aceste acțiuni, subiectul a admis un conflict de interese consumat, fără ca să informeze organul ierarhic superior despre conflictele de interese cu persoanele apropiate și să aștepte o soluție în acest sens.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza autoritatea responsabilă pentru inițierea procedurii de revocare din funcție al directorului Spitalului Raional Cahul. Acesta va fi dezis și de dreptul de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Subiectul este în drept să conteste actul emis de ANI.

Total
0
Shares
Total
0
Share