Politică

Olesea Stamate: Maia Sandu NU VA SEMNA decretul de dizolvare a Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea Constituțională a decis astăzi, după ce a examinat sesizarea depusă de președinta Maia Sandu, că au fost întrunite circumstanțele de drept pentru dizolvarea Parlamentului din legislatura a X-a.

Totuși, șefa statului nu va semna astăzi decretul de dizolvare a Legislativului, a declarat consiliera prezidențială pe probleme juridice, Olesea Stamate, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md, sursă citată de știri.md

„În mod normal, președintele trebuie să emită decretul de dizolvare a Parlamentului din legislatura a X-a.

Totuși, acest lucru nu poate avea loc în perioada stării de urgență”, a declarat Stamate, după ce Curtea Constituțională a anunțat verdictul în după-amiaza zilei de joi.

Sursa citată a amintit că la CC sunt două sesizări, prin care unii deputați au contestat decizia Parlamentului privind instituirea stării de urgență.

„După examinarea acestor sesizări, președintele, cu prima ocazie, va emite decretul de dizolvare a Parlamentului”, a conchis Olesea Stamate.

De menționat că zeci de persoane adunate în fața Curții Constituționale au aplaudat verdictul celor trei judecători, care au stabilit că au fost întrunite circumstanțele de dizolvare a Legislativului.

Judecătorii Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan au avut opinii separate în ceea ce privește soluția dată de Înalta Curte.

loading...

Comments are closed.