Externe

Oligarhul fugar Igor Kolomoiskii s-a întors în Ucraina în scurt timp după alegerea lui Zelenskii ca președinte

Pinterest LinkedIn Tumblr

După o pauză de aproape 2 ani, oligarhul ucrainean Igor Kolomoiskii a revenit în țară. Coincidență sau nu, dar acest lucru s-a întâmplat cu puțin timp după alegerea lui Volodimir Zelenskii în calitate de președinte a statului vecin.

Omul de afaceri Igor Kolomoiskii a aterizat în Ucraina după ce a lipsit timp de aproape 2 ani, scrie RBK Ucraina, cu referire la jurnalistul Mihail Tkaci, care la rândul său, a scris în canalul său de telegram. 

Jurnalistul comunică că avionul, la bordul căruia s-a găsit Kolomoiskii, a aterizat pe aeroportul Dnipro din Tel Aviv la ora 2.30, în noaptea de 16 mai. „La 2.30 din Tel Aviv, pe aeroportul Dnepr a avut un avion al companiei Privat, cu numărul UR-PRT. Despre pasageri nu se comunică. Sursele spun că la bord se afla oligarhul Igor Kolomoiskii.” scrie Tkaci.

Acesta a adăugat că Igor Kolomoiskii a lipsit din țară aproape 2 ani. În această perioadă, el a trăit în Elveția și Israel. Publicația The Babel a scris că omul de afaceri a confirmat faptul că a venit în Ucraina.

Menționăm că anterior, fostul președinte ucrainean Petro Poroșenco a declarat că Vladimir Zelenskii ar trebui să lase orgoliile la o parte și să facă în așa fel încât influența oligarhilor în Ucraina să se reducă și nu invers cum se presupune.

Menționăm că în campania electorală, se zvonea că Vladimir Zelenskii este finanțat de oligarhul fugar Igor Kolomoiskii, despre care se spune că ar fi fost autorul unei fraude bancare în Ucraina. Zelenskii, nu a negat acest lucru dar nici nu l-a confirmat, însă a recunoscut că se află în relații bune cu Igor Kolomoiskii.

loading...

Comments are closed.