Oligarhul Kolomoiski îi propune Președintelui Zelenski să renunțe la plata datoriei externe a Ucrainei! Care va fi reacția FMI

Oligarhul Kolomoiski îi propune Președintelui Zelenski să renunțe la plata datoriei externe a Ucrainei, financial times, parlament kiev rada ucraineana, guvernul ucrainei rusia, 
Miliardarul Igor Kolomoiski consideră că președintele Vladimir Zelenski ar trebui să renunțe la plata datoriei externe și să anunțe defaultul Ucrainei. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat ziarului Financial Times, publicat pe 26 mai, transmite Moldova.org.
„În opinia mea, ar trebui să procedăm cu creditorii noștri, așa cum a procedat Grecia în 2015. Grecia a devenit prima țară dezvoltată care nu a plătit creditul FMI, chiar dacă și temporar. Acesta este un exemplu pentru Ucraina”, a spus Kolomoiski citat de presa de la Kiev.
 
Igor Kolomoiski consideră că nu este nimic grav în incapacitatea de plată a Ucrainei: „De câte ori a declarat default Argentina? Și nimic, a fost restructurată“. Potrivit lui, victoria recentă a lui Zelenski la alegerile prezidențiale denotă că ucrainenii au obosit de reformele economice cerute de FMI.
 
„Dacă Zelenski va asculta Occidentul și nu va lua propriile decizii, el va ajunge ca Poroșenko. El va avea aceleași ratinguri – de 5, 10, 15% în loc de 73%”, a spus Kolomoiski. De asemenea, oligarhul consideră că SUA și UE ar trebui să taie complet datoriile externe ale Ucrainei ca plată pentru suferința țării în lupta împotriva Rusiei. „Acesta este jocul vostru, geopolitica voastră. Nu vă interesează Ucraina. Vreți să dăunați Rusiei, iar Ucraina este doar o scuză“, a subliniat el.
 
Presa de la Kiev a anunțat că președintele Ucrainei urmează să aibă o întrevedere la Kiev pe 28 mai cu reprezentanții misiunii Fondului Monetar Internațional. Pe 21 mai, o misiune a FMI și-a început vizita în Ucraina, pentru a evalua punerea în aplicare a programului de cooperare cu Ucraina. FMI a declarat că este gata să reia cooperarea strânsă cu Ucraina după alegerile pentru Rada Supremă și numirea unui nou guvern.
fmi si banca modiala, fodnul monetar internatioal, dalari euro
Total
0
Shares
 
Total
0
Share