Alte știri

Omor la Botanica. Oamenii legii au reținut doi suspecți

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data de 3 ianuarie curent, polițiștii au fost sesizați despre depistarea cadavrului unui bărbat, de 53 de ani,  pe str. Minsk din sectorul Botanica al capitalei.

În urma mai multor acțiuni de constatare s-a stabilit că niște persoane, planificând din timp crima, i-au aplicat bărbatului multiple plăgi cu un cuțit pe corp și în regiunea gâtului.  În urma traumelor primite victima a decedat.

Polițiștii au mai stabilit că făptașii au sustras de la victimă geanta în care se aflau mijloace bănești și haina din blană.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform indicilor constitutivi ai infracţiunii prevăzute de art. 145 din Codul Penal al Republicii Moldova- „Omor intenționat”. 

Oamenii legii au întreprins un șir de măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală, în rezultatul cărora s-a stabilit că infracțiunea dată a fost comisă de către doi bărbați, cu vârstele de 37 și, respectiv, 51 de ani.

Ambii anterior au fost judecați pentru comiterea unor infracțiuni grave și deosebit de grave, atât pe teritoriul țării noastre, cât și în afara ei.

În timpul acțiunilor întreprinse s-a mai stabilit că, în aceeași zi, în apropierea locului comiterii omorului, bănuiții au comis și un jaf asupra unui bărbat.

La 5 ianuarie curent, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor au fost reținute în urma măsurilor speciale de investigație efectuate, în comun, de către angajații subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției- ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Inspectoratului de Poliție Botanica și ai BPDS „Fulger”, sub egida Procuraturii mun. Chișinău (oficiul Botanica).

În rezultatul efectuării perchezițiilor, la domiciliile bănuiților, au fost depistate o parte din bunurile sustrase în urma comiterii omorului și a jafului menționat.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar pentru fapta comisă riscă până la 20 de ani de închisoare.

loading...

Comments are closed.