Alte știri

Omorul de la Elizaveta: Procuratura Generală intentează proceduri disciplinare în privința judecătorilor și procurorilor de caz

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Generală s-a autosesizat ca urmare a erorilor procedurale admise în cazul examinării judiciare a dosarului de învinuire a carabinierului care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr la Elizaveta.

Chiar dacă la finele anului trecut inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare, acesta urmează să fie eliberat acum din custodia organelor de drept, întrucât a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare arest preventiv.

Având în vedere cele constatate, în prezent, Procuratura Generală este în proces de intentare a procedurilor disciplinare atât în privința judecătorilor, cât și a procurorilor implicați în examinarea cazului în vederea stabilirii gradului de responsabilitate pentru erorile admise.

Amintim că, tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020, când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat, astfel încât săptămâna viitoare acesta urmând să fie eliberat din detenție.

loading...

Comments are closed.