Politică externă

OMS, despre combinarea vaccinurilor anti-COVID-19: „Este o tendință puțin periculoasă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a avertizat, luni, că vaccinurile COVID-19 de la producători diferiți nu ar trebui combinate. „Este o tendință periculoasă”, a avertizat aceasta, informează Digi24.ro

„Este o tendință puțin periculoasă aici. Ne aflăm într-o zonă fără date, fără dovezi”, a declarat Soumya Swaminathan, într-o conferință de presă scrie sursa citată.

De asemenea, directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că dacă cetățenii vor începe să decidă când și cine va lua doza a doua, a treia sau a patra doză, „va fi o situație haotică”.

„Va fi o situație haotică în unele țări, dacă cetățenii vor începe să decidă când și cine va lua doza a doua, a treia și a patra”, a mai spus Swaminathan.

Thailanda a anunțat, luni, că va combina vaccinurile anti-COVID-19 Sinovac și AstraZeneca. Măsura vizează creșterea protecției împotriva variantelor mai transmisibile de coronavirus, a anunțat ministrul sănătății, Anutin Charnvirakul.

Thailanda și state vecine, precum Indonezia, au raportat numeroase cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale și a angajaților din prima linie imunizați cu vaccinul Sinovac.

Dacă va fi implementată, acesta ar fi prima strategie anunțată public de combinare a unui vaccin chinezesc cu unul dezvoltat în Occident.

De asemenea, după îngrijorările din Europa în legătură cu vaccinul AstraZeneca și introducerea unor restricții pentru anumite persoane, cele care au fost vaccinate cu prima doză, au primit rapel cu un vaccin dezvoltat de Pfizer sau Moderna.

Citește și: Amendă pentru Google de 500 de milioane de euro, în Franţa, pentru încălcarea drepturilor de copyright

loading...

Comments are closed.