Politic

Omul Săptămânii – Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Revenit din vacanţă, Premierul Pavel Filip şi-a fixat o agendă încărcată, fiind destul de activ şi prezent în viaţa publică, iar activismul său a ieşit în evidenţă în special pe fonul vidului informaţional devenit deja tradiţional pentru luna august. Astfel, Prim-ministrul a convocat, în această săptămână, ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în legătură cu agravarea situației epidemiologice  urmare a creșterii numărului de copii infectați  cu rujeolă, scrie Tribuna.md.

De asemenea, Pavel Filip a convocat şi o şedinţă în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea reformei sistemului de determinare a dizabilității. Şeful Cabinetului de miniştri  a cerut ca persoanele care au comis încălcări și au acordat neîntemeiat grade de dizabilitate să fie trase la răspundere conform legii.

Premierul s-a întâlnit şi cu cei peste 100 de copii din diasporă, care au revenit acasă pentru a participa la cea de-a VI-a ediție a Programului Guvernamental DOR.

Printre deciziile importante adoptate în această săptămână de Guvern cu suportul şi implicarea directă a Premierului se numără: aprobarea proiectului contractului de parteneriat public-privat cu privire la proiectarea şi construcţia arenei polivalente de interes naţional „Arena Chișinău”; decizia de a acorda întreprinderilor mici și mijlocii a garanțiilor în mărime de 80% din valoarea creditelor contractate de la bănci pentru dezvoltarea afacerilor; decizia de edificare a busturilor lui Mihai Volontir și Pantelimon Halippa etc.

Tot în această săptămână, Premierul Pavel Filip a făcut un gest frumos – l-a înaintat pe regizorul Viorel Mardare la Premiul Naţional, ediţia 2018, el devenind laureat al acestei prestigioase distincţii.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

loading...

Comments are closed.