Politic

ONG-istul din fruntea CNA a primit pază de la SPPS-ul subordonat Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA) Iulian Rusu a solicitat și primit pază și protecție de stat asigurată de către SPPS-ul subordonat Maiei Sandu.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Solicitată de Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt a CNA Angela Starinschi a comunicat că instituția a formulat o adresare prin care a solicitat protecție și pază de stat pentru șeful CNA Iulian Rusu în legătură cu unele acțiuni desfășurate de CNA și că în prezent acesta beneficiază de serviciile de pază a SPPS.

„Au fost solicitate serviciile de paza și protecție de stat în legătură cu unele acțiuni desfășurate de CNA”, a declarat Angela Starinschi.

Contactați de ZdG pentru un comentariu la acest subiect responsabilii de comunicare din cadrul SPPS au cerut o solicitare de informații în scris.

La 11 februarie curent, responsabilii de la Centrul Național Anticorupție (CNA) au emis o notă prin care au anunțat că, în urma unui control desfășurat în biroul de serviciu al directorului CNA au fost depistate, în cabinet, dispozitive cu presupus scop de monitorizare.

ONG-istul Iulian Rusu, noul director al Centrului Național Anticorupție (CNA) a fost prezentat luni, 7 februarie, efectivului CNA. Noul conducător a intrat, de luni, în funcție pentru un mandat de 5 ani.

Iulian Rusu este al 8-lea director al Centrului Național Anticorupție. Iulian Rusu, noul șef al CNA, a ocupat anterior funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.

Iulian Rusu, noul director al Centrului Național Anticorupție (CNA), declară că deține în proprietate două apartamente, două automobile, iar pe parcursul anului 2020 a avut venituri oficiale de circa 1,2 milioane de lei din activitatea de la mai multe ONG-uri, atât din țară, cât și de peste hotare.

Iulian Rusu, noul director al CNA a depus declarația de avere și interese personale în octombrie 2021, la scurt timp după ce a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiției.

loading...

Comments are closed.