Alte știri

ONG-urile cer DESECRETIZAREA negocierilor dintre Maia Sandu și Volodymir Zelenski privind hidrocentralele de pe Nistru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 100 de organizații membre ale Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din cadrul Parteneriatului Estic solicită guvernelor Republicii Moldova și Ucrainei ca negocierea proiectului Acordului privind asigurarea funcționării Nodului hidroenergetic Nistrean să fie făcută ținând cont și de funcționarea ecosistemelor fluviului Nistru în aval de acest complex hidroenergetic și nu numai din perspectiva eficienței producerii energiei electrice, transmite Telegraph.md, cu referire la Radio Europa Liberă

De asemenea, se cere desecretizarea negocierilor și sprijinul Comisiei Europene atât prin asistență tehnică, cât și mediere a procesului.

Apelul a fost făcut public la o conferință de presă la IPN și vine ca urmare a întâlnirii de nivel înalt între președinții Republicii Moldova și Ucrainei, unde au fost discutate și aspectele legate de protecția fluviului Nistru și hidroenergia.

Membrii societății civile consideră că protecția Nistrului este un subiect de importanță europeană și ține de securitatea ecologică regională, deoarece deservește cu apă peste opt milioane de oameni din R. Moldova și Ucraina.

Citește și: Maia Sandu s-a întâlnit cu premierul în exercițiu, Aurel Ciocoi. Despre ce au discutat

loading...

Comments are closed.