Social

Onor la drapel! Serviciul de Informaţii şi Securitate a marcat Ziua Drapelului de Stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informaţii şi Securitate a sărbătorit astăzi, 27 aprilie curent, Ziua Drapelului de Stat în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei. Evenimentul a avut loc la monumentul inaugurat în cinstea eroilor organelor securităţii statului, căzuţi în conflictul armat de pe Nistru, în prezenţa conducerii şi ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Cu ocazia acestei festivităţi Tricolorul a fost ridicat pe catarg  în acordurile imnului de stat al Republicii Moldova.

Totodată, în numele conducerii SIS, despre semnificaţia şi importanţa Tricolorului, unul din cele mai preţioase însemne naţionale, a vorbit Gheorghe Racoviţa, şef al Aparatului Directorului. În alocuţiunea sa, Gheorghe Racoviţa a precizat că pentru ofiţerii de informaţii şi securitate, simbolul drapelului naţional este simbolul suprem, deoarece în faţa drapelului rostim jurământul de credinţă  Patriei şi Tricolorul reprezintă imaginea integrităţii, suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Ceremonii de onorare a Drapelului de Stat au avut loc în toate unităţile teritoriale ale Serviciului de Informaţii şi Securitate. De asemenea, în şirul acţiunilor festive consacrate  stindardului naţional s-au înscris şi manifestările informative-educative privind  istoria Tricolorului, organizate pentru studenţii Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” de către corpul profesoral-didactic al instituţiei de învăţământ.

Notă: Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova este marcată la 27 aprilie. Sărbătoarea a fost instituită de către  Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 prin decizia deputaţilor primului Legislativ.

loading...

Comments are closed.