ONU ar putea crea o comisie care să investigheze violența poliției în Statele Unite

 

Sute de asociații de apărare a drepturilor omului și apropiați ai victimelor au făcut apel la Organizaţia Naţiunilor Unite solicitând înființarea unei comisii de anchetă independente asupra violențelor polițiste împotriva afro-americanilor în SUA, informează Agerpres.ro

Potrivit sursei citate, zeci de familii precum și mai multe organizații i-au scris Înaltului Comisar pentru drepturile omului al ONU, Michelle Bachelet, cerându-i să prezinte în iunie un raport despre violenţele poliţiste.

Totodată, ei cer fostei preşedinte chiliene să le recomande Statelor Unite să adopte planuri de luptă naţionale împotriva rasismului şi să pună în aplicare mecanisme de reparaţie pentru descendenţii victimelor sclaviei.

Consiliul pentru Drepturile Omului, instanţă ONU cu sediul la Geneva, s-a reunit în regim de urgenţă după decesul, pe 25 mai 2020, al afro-americanului George Floyd, deces care a generat manifestaţii uriaşe împotriva rasismului în întreaga lume.

Cu acea ocazie, statele africane au prezentat o rezoluţie prin care se cerea înfiinţarea unei comisii de anchetă internaţionale pentru a face lumină asupra „rasismului sistemic” în SUA.

Citește și: OMS anunță o anchetă în Seychelles, după ce mai mulți locuitori complet vaccinați au fost depistați cu Covid-19

 

Total
0
Shares
Total
0
Share