ONU ar putea interveni cu măsuri de urgență în sprijinul fermierilor

Despre posibilitățile de a interveni cu măsuri de urgență în sprijinul agricultorilor s-a discutat în cadrul unei întrevederi dintre Viceprim-ministrul Vladimir Bolea cu reprezentanții agenţiilor specializate, fondurilor şi programelor ONU la Chișinău. Totodată, s-a făcut referință la soluționarea problemelor legate de exportul cerealelor.

Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii: „Prima mare problemă pe care o ridică agricultorii moldoveni este prăbușirea prețurilor. Prețul actual la cereale și oleaginoase nu acoperă cheltuielile de producere. A doua provocare este majorarea costurilor la transport. Astfel, pe lângă necesitatea de a investi în infrastructura feroviară și navală, mai trebuie să investim în punctele de trecere a frontierei din țara noastră. Una dintre soluții ar fi să instalăm scanere pentru camioanele de mare tonaj, să extindem numărul pistelor și să amenajăm parcări în apropierea punctelor vamale.”

Oficialii ONU au menționat că intenționează să atragă surse financiare suplimentare și să extindă Programul de Răspuns de Urgență al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Total
0
Shares
Total
0
Share