Externe

ONU ar putea să califice poluarea aerului ca fiind o încălcare a drepturilor omului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poluarea mediului înconjurător, una din cele mai importantre probleme pentru sănătate, ar trebui considerată și din perspectiva încălcăriii drepturilor omului, se spune într-un comunicat special al Organizației Națiunilor Unite pe domeniul drepturilor fundamentale și ale mediului.

Poluarea atmosferică provoacă anual moartea prematură a şapte milioane de persoane din toate regiunile globului, dintre care 600.000 sunt copii, spune David Boyd, transmite digi24.ro

„Dacă punem cifra de şapte milioane în context, numărul anual de decese îl depăşeşte pe cel cauzat de război, crime, tuberculoză, HIV, SIDA şi malarie la un loc”, a declarat expertul ONU într-un interviu pentru Thomson Reuters Foundation.

„Este o criză de sănătate globală pentru care trebuie găsită o soluţie. Poluarea atmosferică încalcă dreptul la viaţă, sănătate, drepturile copiilor şi, de asemenea, încalcă dreptul de a trăi într-un mediu sănătos şi sustenabil”, a spus acesta.

Există însă şi soluţii la această problemă, a spus expertul, în cadrul unui raport adresat luni Consiliului pentru Drepturile Omului din Geneva, stabilind o serie de măsuri pe care guvernele le pot implementa pentru a reduce poluarea aerului.

Deşi poluarea atmosferică are consecinţe dezastruoase la scară globală, comunităţile marginalizate fiind printre cele mai afectate, Boyd, profesor de drept, politici publice şi sustenabilitate la Universitatea British Columbia, a susţinut că mai multe aspecte ale acestei probleme au fost ignorate.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.