ONVV are un nou director. Acesta a fost prezentat angajaților instituției

Ștefan Iamandi este noul director al Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV). Acesta a fost prezentat angajaților instituției, transmite MOLDPRES.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, i-a urat succese noului director. „Vă revine o misiune importantă – de a spori vizibilitatea țării noastre ca producător de vinuri de înaltă calitate. La fel de important este să ajutați viticultorii și vinificatorii să se dezvolte, creându-le un mediu incluziv și respectând principiul echității”, a afirmat Vladimir Bolea.

Până în prezent, Ștefan Iamandi a activat în cadrul ONVV în calitate de specialist responsabil de Sistemul informațional automatizat „Registrul vitivinicol”. Anterior, acesta a deținut funcția de specialist principal în Direcția elaborarea politicilor în sectorul vitivinicol, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Pe parcursul activității, Ștefan Iamandi a fost responsabil de organizarea și coordonarea proiectelor de asistență tehnică și de investiții în sectorul vitivinicol, de colectarea, verificarea și procesarea declarațiilor vitivinicole, de elaborarea și prezentarea rapoartelor, studiilor și analizelor ale sectorului.

Totodată, conducerea MAIA a exprimat aprecierea și i-a mulțumit fostului director interimar al ONVV, Elizaveta Breahnă, pentru activitatea desfășurată.

Oficiul Național al Viei și Vinului este o instituție publică, creată în rezultatul implementării reformei legislative în sectorul vitivinicol. Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Vinul Moldovei, o legendă vie”.

Total
0
Shares
Total
0
Share