Operațiunea CNA la Bălți: Fosta șefă pe domeniul asistenței sociale, în prezent în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, a fost reținută pentru 72 de ore

Ofițerii CNA și procurorii au reținut-o pe șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți în dosarul în care este cercetată o schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este bănuită de acceptarea, prin intermediul unui mijlocitor, a unei sume de 5000 de euro în schimbul nedivulgării unor informații compromițătoare despre o subalternă, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu.

Funcționara reținută de CNA la Bălți activează în structura subordonată Guvernului, a precizat Alexandr Petkov

Amintim că, acum 3 zile, CNA și procurorii au operat percheziții într-o cauză de abuz de serviciu în care sunt cercetate acțiunile unor angajați și factori de decizie ai fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți, (reorganizată în anul 2023 în Agenția Teritorială de Asistență Socială Nord-Nord-Vest (ATAS)). Cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai direcției menționate.

Potrivit faptelor investigate, în perioada anului 2022, factori de decizie din cadrul fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, acționând în interes material și profitând de situația de vulnerabilitate fizică sau psihică a unor persoane aflate la deservire socială, au perfectat notarial acte prin care au împuternicit persoane din cadrul Direcției să le gestioneze bunurile în calitate de moștenitori exclusivi, iar ulterior, aceste bunuri au fost înstrăinate.

Cercetările pe caz continuă sub conducerea Procuraturii mun. Bălți. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Total
0
Shares
Total
0
Share