Alte știri

OPINIE // Agricultorii mici cum lucrau cu sapa, aşa vor lucra mai departe. Pentru că nimeni nu-i vede, pentru că ei n-au tractoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tractoarele vor să urce pe scările Parlamentului!

Dar de ce? Doar asta nu va soluționa nimic, din contra, va provoca pagube pe care tot poporul le va achita. De ce la noi primul instinct este de a distruge bunul public?

În rest, eu sunt de acord că la noi sunt probleme în tot ceea ce ține de agricultură. Am rude care o viață au lucrat pământul, dar iată nu şi-au permis tractoare americane ce costă milioane de lei!

Şi problema asta e de când s-au înființat în Republica Moldova SRL-urile, iar foştii preşedinți de colhozuri au devenit boieri. La mine în sat se mai zicea pe timpuri „SRL în grădina me”, cu ideea că ăştia fac ce vor

Marea majoritate din aceşti boieri nu achită impozite, nu angajează legal oamenii, fac evaziune fiscală şi nu produc nimic. Ei cultivă grâu sau altceva şi-l exportă peste hotare.

Când e secetă, majoritatea din ei nu îşi onorează obligațiunile față de cei de la care i-au pământul.
Iar de vină sunt toate guvernările de până acum. Pentru că aceştia se dau bine pe lângă partidele de guvernare, aderă la ele, ca să poată face evaziune fiscală şi pentru a primi milioane de la stat.

Aceşti boieri au aderat în trecut la PCRM, apoi PLDM, a urmat PDM, PSRM şi acum vor dori probabil să facă parte din PAS.

Ei acum fac o favoarea PAS-ului, aceste proteste artificiale, iar nota de plată va fi achitată din bugetul de stat, prin neachitarea impozitelor, prin evaziune fiscală şi milioane de la stat pentru ei.

Agricultorii mici cum lucrau cu sapa, aşa vor lucra mai departe. Pentru că nimeni nu-i vede, pentru că ei n-au tractoare ca să urce pe scările Parlamentului şi să le distrugă. În cel mai bun caz, ei au nişte cai sau „motoblocuri”.

Nu am dreptate? Vedeți care e situația cu SRL-urile ce dețin pământurile din satul vostru. Cu siguranță ştiți despre toate aceste lucruri. Dacă ăştia mari care vor să intre cu tractoarele în Parlament achitau în toți aceşti ani impozite, satele Moldovei prosperau, nu mureau. Dar aşa, vrem apeduct, vrem gaz, vrem drumuri bune, dar de unde? Dacă impozite nu se achită.

Avem un stat slab. Avem un stat fără viitor. De asta şi am zis şi repet acum că singura noastră şansă de a supravețui este să ne reunim cu România.

Autor: Radar Politic

loading...

Comments are closed.