Alte știri

Opinie: Boțit de Maia Sandu și PAS, Andrei Năstase rămâne cel mai mare looser al acestui deceniu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tăvălit pe jos înainte de alegerile prezidențiale din 2016, apoi boțit cu totul în acest an, Andrei Năstase rămâne cel mai mare looser al acestui deceniu. O demonstrează faptele, iar subiectivismul nu-și are locul în această concluzi și în cele enumerate mai jos.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!
  • Intrarea lui Andrei Năstase în politica moldovenească

Până acum țin minte cum Andrei Năstase flutura în fața camerelor de luat vederi de la JurnalTV cu niște foi dintr-o decizie judecătorească prin care, pretindea el, ar fi fost dată pe față o schemă coruptă și controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc, ultimul fiind aproape invizibil în acea perioadă. Anume acele clipe au fost startul lui Andrei Năstase în politica moldovenească, el fiind șutat și ajutat din spate de Sergiu Mocanu și de Țopa.

  • Ascensiunea lui Andrei Năstase în politica moldovenească

După ce au înțeles că Sergiu Mocanu nu mai are putere de tracțiune și nici priză la electorat, cei din spatele lui Andrei Năstase au decis că el este candidatul potrivit să ducă până la capăt ”lupta cu Plahotniuc”. Evident, ulterior am aflat că această luptă era una între oligarhi și oligarhie, dar era prea târziu pentru Năstase, pentru că el deja se urca pe scările politice și se vedea undeva sus.

  • Culmea atinsă de Andrei Năstase

După mai multe ieșiri televizate, Andrei Năstase și oamenii din spatele lui au înțeles că e timpul de acționat în stradă, pentru că electoratul care decide nu stă la TV și nici pe internet. Așadar, repede au fost organizate proteste stradale, iar Andrei Năstase era în culmea fericirii, acolo unde a rămas blocat și capturat de orgoliul său nesătul.

  • Piedica lui Andrei Năstase în politica moldovenească

Crezând că nu ar putea fi un lider prea bun, Andrei Năstase a decis că e timpul să cheme împuterniciri. Așa a decis să o invite pe Maia Sandu la protestele PPDA. Mai întâi i-a permis să meargă în rândul doi, apoi a pus-o în față, după care a avut grijă să o ridice pe scenă. Iată din momentul ridicării Maiei Sandu pe scena PPDA a fost pusă și piedica între picioarele lui Andrei Năstase. De fapt, el și-a pus-o singur.

  • Căzătura în cap

Cu multe chinuri politici, Andrei Năstase reușește să pară că se delimitează de Maia Sandu și că ar fi un lider bun pentru ceva oști politice. Încurajat de niște persoane cu bani, Năstase se aruncă să candideze la alegerile prezidențiale din 2016. Dar nu i-a mers, deoarece europenii și americanii l-au sfătuit să o lase pe Maia Sandu să treacă în față, iar el să facă munca murdară și să împartă pliante. Aceasta a fost prima căzătură în cap.

  • Bandajat, dar îndrăzneț

Deși a fost tăvălit pe jos în cursa din 2016 și exclus cu ajutorul unui sondaj plătit de americani și comandat de PAS, Andrei Năstase a decis că vrea să meargă în cursa parlamentară din 2019, dar nu de unul singur. Așa a creat Blocul ACUM, dar nici atunci nu a înțeles că și-a făcut-o cu mâna lui, din nou.

  • Încă o căzătură în cap. Ultima înainte de capătul carierei politice

Ajuns în Parlament, Andrei Năstase a crezut că va sta la putere minim 2-3 ani, după care o să-și caute de treabă undeva departe de Maia Sandu. Nu i-a mers nici de această dată, iar în noiembrie 2019 a fost aruncat în afara ”drumului spre UE”. Năstase și-a pierdut funcția de deputat, dar și pe cea de ministru.

  • Capătul carierei politice

Rămas cu titlul de ”Prostul satului”, Năstase și-a încercat puterile și în prezidențialele din 2020, dar scorul lui a fost mai slab decât procentul de grăsime din laptele JLC. Până aici a mers ostașul lui Țopa.

  • Poticnirile periodice

Între prezidențialele din 2016 și cele din 2019, Năstase s-a mai împiedicat de câteva ori și la alegerile locale. În 2018 s-a împiedicat de Plahotniuc, iar în 2019 a pierdut după ce Maia Sandu și Dorin Chirtoacă i-au urat succes prin intermediul unui video comun. Atât i-a trebuit.

  • Unde a dispărut Năstase?

Năstase a pierdut totul, iar pierderea lui este direct legată cu promovarea Maiei Sandu cu mâna lui. El a greșit atunci când a crezut că poate fi mai tare decât EA și că EA nu va trece peste el. El este looserul deceniului și politicianul care s-a stins înainte să atingă măcar o stea de pe cerul bolții cerești al politicii de pe Bîc.

Apropo, felicitarea lui Năstase pentru Maia Sandu a fost ultimul contact cu aceasta, dar tot prin Facebook.

Autor: Corneliu Gandrabur, gandrabur.md

loading...

Comments are closed.