Editoriale

Opinie: Cele 41 de tone de mere moldovenești au fost întoarse de ruși drept răspuns pentru legea împotriva propagandei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru nimeni nu mai este un secret că Rusia încearcă să mențină presiunea și influența în Republica Moldova prin intermediul sancțiunilor economice. Ieri apare știrea că 41 de tone de mere moldovenești au fost interzise în Federația Rusă. Motivul ca de obicei este unul foarte voalat, nimic semnificativ și desigur nimic esențial.

Este o simplă coincidență că noua lovitură asupra agriculturii moldovenești vine odată cu adoptarea legii împotriva propagandei ruse? Sigur că nu. Motive de a crede astfel sunt foarte multe. Întîi ar fi bine să ne amintim de situații similare care s-au întâmplat în trecut. Imediat în momentul în care Parlamentul sau Guvernul Republicii Moldova vine cu o inițiativă care diminuează într-un fel sau altul influența Rusiei în Republica Moldova, experții de la Rosselhoznadzor sau de pe la Ministerul Sănătății de la ei găsesc neajunsuri în produsele moldovenești. De nenumărate ori vinurile, fructele ce provin din țara noastră au ajuns să aibă viermi, produse chimice sau alte chestii improprii.

Legea de modificare a codului audiovizualului este o lovitură puternică la adresa mândriei și complexului imperialist al Rusiei. Sau continuați să credeți că dosarul deschis împotriva lui Plahotniuc la Moscova este doar o simplă coincidență? Rusia încearcă toate metodele posibile să încetinească încercările Republicii Moldova de a se debarasa de trecutul sovietic, de influența rusă.

Embargoul rus cu siguranță va fi urmat de o campanie media din partea portalurilor apropiate lui Dodon, în special Argumentî i faktî și Komsomolskaya Pravda. Care vor spune că legile propuse de democrați distrug economia moldovenească, este un semnal că războiul hibrid dus de Rusia împotriva moldovenilor este în continuă desfășurare, iar asta înseamnă că suntem pe calea dreaptă și nu trebuie de cedat!

Anticipez că o următoare mutare ar fi declarații din partea unor politicieni-pioni ruși care ar conține amenințări cu înrăutățirea situației din Transnistria. Iar mass-media afiliată președintelui va tiraja mesajul foarte popular în Rusia „Хотите чтобы у нас было как на Украине?” Ceea ce în traducere ar însemna, „Vreți aceeași situație ca în Ucraina?”. Amenințările cu violențe sunt ceea ce caracterizează un regim dictatorial. Zombarea cetățeanului, insuflarea fricii în el este cea mai eficientă metodă de a face un om docil, fidel. Un om fricos este un om ușor de manipulat.

Deci, dacă totuși țineți la această țărișoară, ar trebui să nu deveniți victime a propagandei ruse și a campaniei de sancțiuni economice, care cu siguranță vor urma.

May the force be with you, Moldova!

Sursă voxPublika

loading...

Comments are closed.