Politică

OPINIE // De ce se cumpără deputații PDM: Pentru a opri ridicarea imunității unui parlamentar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Demersul privind demiterea Guvernului Chicu, venit din partea grupului PRO Moldova şi a partidului Şor, structuri controlate de oligarhul Vlad Plahotniuc, este un mijloc de a opri procesul de întoarcere în posesia statului a Aeroportului Chișinău.

De această părere este jurnalistul român Victor Nichituş, într-un articol publicat pe blogul său.
În opinia sa, apariția în spațiul public a imaginilor cu sacoșa face parte din același scenariu de torpilare a investigației privind furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc.

“Așadar, dacă privim prin reflectorul acuzațiilor aduse de Procuratura Generală, constat că logica destrămării majorității parlamentare capătă alte culori, iar acestea țin mai puțin de convingerile politice. Aceste argumente politice, care au dreptul să existe în spațiul public, pot acoperi/acoperă o eventuală ridicare de imunități ale unor deputați moldoveni, în procedura legală de reținere pentru documentare procesuală. Explic: În cazul în care Procuratura Generală ar veni în Parlament, să ceară ridicarea imunității deputatului vizat de președintele Dodon, este necesar votul majorității parlamentare, adică a cel puțin 51 de deputați”, scrie Victor Nichituş.

Jurnalistul citat crede că provocarea unei crize politice este în favoarea viitorilor contracandidați la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

„Din punct de vedere politic, demiterea Guvernului Chicu va arunca Republica Moldova într-o criză social-economică și mai puternică, deoarece există șanse minime pentru a fi numit un nou guvern – un Guvern demis poate activa cu atribuții limitate”, conchide Nichituş.

Citește și: Reacția lui Corneliu Furculiță referitor la materialul video publicat de Iurie Reniță

loading...

Comments are closed.