Alte știri

OPINIE // Deputații PAS apără interesele lui Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Maiei Sandu se aruncă și pe ambrazură pentru a apăra, cu pieptul său, cedarea terenului fostului stadion republican americanilor, pentru a construi acolo noul sediu pentru Ambasadă și…cine știe încă ce lucruri tehnico-sofisticate mai pot fi ridicate și ascunse pe acest teren de 5 ha.

Săptămîna trecută, în Parlamentul Republicii Moldova a fost votat un proiect de Lege potrivit căruia terenul fostului Stadion Republican a revenit în proprietatea statului.

Sursele noastre, ne comunică că încă în anul 2018, oligarhul № 1 din Republica Moldova a avut o înțelegere cu Ambasada SUA de la noi din țară vis-a-vis de acest teren, cu o suprafață impunătoare și ulterior a și cedat bunul imobil din centrul capitalei ambasadei.

Sursele blogului nostru din tabăra PD-istă ne comunică că PLAHOTNIUC a solicitat protecție de orice nivel din partea autorităților americane în schimbul stadionului, protecție pe care ulterior și a primit-o.

Se pare că oligarhul simțea că mai devreme sau mai tîrziu, o să vină ziua cînd o să fugă din Moldova, iar protecția de care am vorbit mai sus, să fie pusă în aplicare, lucru care și a avut loc pe parcursul unui an și două luni.

Odată ce oligarhul fugar nu mai poate influiența în nici un fel situația cu Stadionul Republican, iar votul din Parlament de săptămîna trecută a reîntors în proprietatea statului bunul imobil (stadionul), la rampă au ieșit conservele oligarhului dar și PAS-ul Maiei Sandu în deplină componență.

De data asta a ieșit o conservă cunoscută sub numele ALAIBA, care nu o singură dată a demonstrat cît de fidel este oligarhului, dar și statului de peste ocean

Recent, cetățeanul ALAIBA a atacat la CURTEA CONSTITUȚIONALĂ proiectul de lege care a reîntors stadionul în proprietatea statului, iar săptămîna trecută cînd țipau în Parlament, pe lîngă toate, ei se lăudau deschis că au influiență asupra 4 -5 judecători ai Curții, iar proiectele votate vor fi declarate neconstituționale cu ușurință.

Domnule ALAIBA, țin să vă amintesc că oficial (ca și mine de fapt) sînteți plătit de Statul Republica Moldova și ar trebui să-i slujiți tot lui…

Însă aceste acțiuni deschise de lobby în interesul altui Stat de peste ocean, ne duce la gîndul că cei de peste ocean vă plătesc mult mai bine decît Republica Moldova.

PSRM a promis și a făcut! A întors în proprietatea statului terenul fostului stadion republican. Și partidul Maiei Sandu a promis și face, doar că împotriva intereselor țării noastre. Ei luptă înverșunat pentru ca Moldova să dea acest teren altui stat. De aceasta au organizat săptămâna trecută proteste la Parlament, au sărit peste deputați și au rupt microfoane, defectînd mai multă tehnică plătită din banii poporului.

De aceasta au adunat oamenii la protestul de duminică, recunoscînd în anunțul plasat pe rețelele sociale că vor să apere terenul fostului stadion republican, întors statului. Luni, un deputat al Maiei Sandu, Dumitru Alaiba, despre care se vorbește că-și “găsește uneori inspirație” în substanțe interzise, s-a grăbit cu noaptea-n cap la Curtea Constituțională, unde a cerut să fie anulată legea prin care terenul fostului stadion republican revine în proprietatea statului.

Deputatul PAS vrea cu tot dinadinsul ca acest teren de 5 ha să ajungă în proprietatea americanilor. Stimați cetățeni, acum vedeți cine luptă pentru interesele țării noastre și cine luptă împotriva intereselor Republicii Moldova? Socialiștii cred în continuare că terenul fostului stadion republican trebuie să rămînă în proprietatea Moldovei. Dar voi ce părere aveți ?

Autor: Grigore Novac

loading...

Comments are closed.