Politic

OPINIE // După protestul de duminică, Partidul ”ŞOR” a devenit principala forţă de opoziţie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalistul Victor Nichituş afirmă că, după protestul desfăşurat duminică, 19 iunie, care s-a soldat cu constituirea Mişcării Civice „O viaţă nouă” şi adoptarea unei rezoluţii, Partidul „ŞOR” s-a transformat în principala forţă de opoziţie, transmite TRIBUNA.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Câteva zeci de mii de oamenii au protestat în PMAN din Chişinău, în faţa Guvernului. Organizatorul – Partidul „Şor” a declarat că nu le-a fost acordat dreptul de a instala o scenă pe care, după miting, ar fi trebuit să evolueze un interpret rus de muzică pop. Este cel mai numeros protest organizat împotriva guvernării PAS”, a notat el într-un comentariu pe Facebook. În opinia jurnalistului, dacă vor continua aceste acţiuni – cel mai probabil, da, pentru că există semnale concrete care arată nivelul de sărăcie al cetăţenilor – Cabinetul Gavriliţa va fi pus în situaţia de a lua măsuri de stopare a sărăcirii populaţiei.

„Ignorarea din partea autorităţilor a protestelor, minimalizarea ori ironizarea importanţei lor ar fi cea mai grava eroare politică a PAS”, a subliniat el. Victor Nichituş a mai notat că majoritatea parlamentară nu va ceda puterea în urma unor proteste. „Dar o presiune suficientă are darul de a provoca remanieri de Guvern. Căderea Guvernului unei majorităţi politice confortabile nu duce la schimbarea puterii deţinută de respectiva majoritate. Dar este un semn de slăbiciune al acesteia”, a adăugat liderul de opinie. Potrivit spuselor sale, Partidul „ŞOR” a demonstrat că are capacităţi organizationale si a luat în acest moment locul socialiştilor moldoveni, care, după reţinerea lui Dodon si plasarea în arest la domiciliu, au pierdut iniţiativa.

„După organizarea acţiunii de protest din 19 iunie, Partidul „ŞOR” s-a transformat în principala forţă de opoziţie împotriva guvernării”, a remarcat jurnalistul.

loading...

Comments are closed.