Editoriale

Opinie, înainte de alegeri: Partidele proeuropene şi unioniste trebuie să se unească într-o forţă politică comună!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidele proeuropene şi unioniste trebuie să se unească într-o forţă politică comună pentru a schimba situaţia din Moldova după alegerile parlamentare, consideră juristul Ion Dron. Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a menţionat că deja de zece ani situaţia din republică continuă să se agraveze, iar cetăţenii au devenit ostatici în lupta politică a foştilor parteneri de afaceri.

„Din păcate, forţele de dreapta din Republica Moldova sunt împrăştiate, partidele proeuropene şi cele unioniste se ocupă mai mult de confruntarea între ele decât de regimul de guvernământ. Prin urmare, singura şansă pentru cei de dreapta la viitoarele alegeri este să se unească şi să formeze o listă comună de candidaţi ai partidelor proeuropene şi ai celor unioniste. Trebuie să ţinem cont de faptul că în circumscripţiile uninominale alegerile se desfăşoară într-un singur tur, iar candidaţii în parte care promovează aceste idealuri nu vor avea şanse să lupte cu oamenii regimului”, a spus Dron.
 
Avocatul a propus crearea „Ligii intereselor naţionale” ca o contrabalanţă pentru o eventuală alianţă a Partidului Democrat şi Partidului Socialiştilor. „Partidele proeuropene şi cele unioniste, care doresc să schimbe Moldova, ar trebui să se unească, să meargă în alegeri pe un front comun. Liderii acestor forţe trebuie să convingă alegătorii că interesele naţionale sunt mai presus de toate. În caz contrar, rezultatele alegerilor din februarie sunt destul de previzibile”, a spus el.
 
Ion Dron a menţionat că va trimite o invitaţie către Partidul Acţiune şi Solidaritate, PLDM, Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Uniunea Centristă şi către altele pentru a participa la discuţiile publice din 11 octombrie.
loading...

Comments are closed.