Alte știri

(opinie) Maia Sandu dădea angajaților de la educație salarii în plic! Acum nu cere demisia rectorului ASEM ca acesta să nu facă dezvăluiri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un articol pe blogul său, Eugen Luchianiuc a încercat să explice de ce totuși Maia Sandu și partidul condus de către aceasta nu cere demisia rectorului de la ASEM în dosarul de corupție deși anterior, în cazuri mai puțin răsunătoare a venit nemijlocit cu o reacție.

Ieri CNA a descins ASEM-ul, efectuând percheziții inclusiv la domiciliul unor profesori. Unii din ei au fost reținuți pentru că luau mită pentru examene, teze și alte favoruri. Suspicios este faptul că Maia Sandu și echipa acesteia nu a venit cu nici o reacție, menționează Luchianiuc în articolul său.

Corupția a fost mereu un fenomen prezent în instituțiile de învățământ din Republica Moldova, iar ASEM nu este nici pe departe o excepție.”Maia știa de acest fenomen foarte bine, dar în loc să-l stirpească din rădăcini a oferit și mai multă independență universităților. Le-a dat și mai multe facilități, inclusiv unor regi și țarioși cum e Belostecinic care este rector din 2001. Deja 17 ani. Tot acolo se înscrie și Bostan care a dat universitatea feciorului.” scrie bloggerul.

Luchianiuc evidențiază că Maia Sandu nu a venit cu nici o reacție în cazul de corupție de la ASEM pentru că Belostecinic, rectorul de acolo cunoaște multe detalii despre activitatea președintelui PAS. În special, acesta spune că Belostecinic știe cum stătea Maia prin cabinetul lui Filat și se jeluia că toți nu o înțeleg și că alde Grosu și Perciun nu le ajunge salariu și că vrea plicuri mai multe.

loading...

Comments are closed.