Alte știri

OPINIE // Maia Sandu instigă la cumpărarea deputaților PDM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Politologul Dionis Cenușă afirmă că, presiunea, în termeni moldovenești, înseamnă corupere politică, cu bani din surse necunoscute, transmite Telegraph.md, cu referire la Tribuna.md

„Presiune nu trebuie pusă pe nimeni: Maia Sandu spune că presiunea nu trebuie pusă pe PAS, ci pe PDM. Greșit. Presiunea, în termeni moldovenești, înseamnă corupere politică, cu bani din surse necunoscute. Cu acest tip de presiune s-a ocupat Candu și Șor în ultimele luni. De regulă, a pune presiune înseamnă traseism politic, care deja a transformat Parlamentul într-un iarmaroc. Condițiile nu se impun.

Acestea se negociază, dacă se doresc schimbări de ecuații politice de o manieră cât mai democratică. Poate e timpul ca opoziția să înțeleagă că nu trebuie să pună presiune nici unii pe alții (Platforma DA asupra PAS) și nici pe alții (opoziția pe PDM). Reprezentanții PAS și Platforma DA au avut curajul să negocieze cu Pro-Moldova.

De aceea, nu văd de ce nu ar putea să o facă cu PDM. Practica negocierilor este ceva greu implementabil în Moldova. Dar știm că atunci când există voință și sugestii de la partenerii externi, nu știu cum negocierile au loc și sunt productive”, a scris Cenușă, pe o rețea de socializare.

Citește și: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost înaintată oficial. Va cădea sau nu guvernul

loading...

Comments are closed.