Editoriale

Opinie: Moldova – țara în care pur și simplu nu se merită…

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri a fost amplasate în squarul Catedralei din inima capitalei, un covor cu motive populare moldovenești, format din florile care urmează să fie plantate în parcurile din capitală. Ca și orice se face, evident că urma să atragă după sine un val de critici pe online. Cel mai mare deranj față de acest moment ar fi cei 1,8 mln de lei utilizate, dar se pare că special se omite detaliul, că acești bani se cheltuiau în fiecare an, pentru același tip de flori, doar că acestea erau mai întâi ținute undeva prin depozite înainte de a fi plantate în parcuri și nimeni nu a vrut cumva să transforme orașul acesta în ceva mai frumos. Da sunt simple flori, da s-au mai și cheltuit ceva bani în plus pentru amenajarea lor.

Dar oare cum vrem noi să arate acest oraș mai viu și mai colorat?!
Sau poate în ultimii 10 ani, PL-ul și Chirtoacă ne-au deprins cu șantierele de construcție a Dansiconsului și D&D că deja niște flori ne deranjează? Vrem să savurăm „splendoarea” gheretelor amplasate la nimereală și ne încurcă covorul de flori? Nu se incadrează în mega-super peisajul WC-urilor bio instalate pe o alee întreagă din imediata apropiere a Arcei de Triumf, de zici că-i aleea WC-urilo?

Nimic din ceea ce am întrebat mai sus, e doar părul din stomac-ul moldovenilor, care orice nu s-ar face, ei parcă sunt născuți și-ți găsesc rolul vieții lor în a critica sau mai rău, entru a distruge. Exemplul PET-ului dn imagine.

Și aici nu-i doar vorba de covorul Silvia Radu, aici e vorba de cam tot ce se face. De a pus Chirtoacă în aplicare construcția pietonalei: că-i incomodă, că-i strâmbă, că-i întoarsă, că nu-i necesară. De au fost instalate statuile: nu se vede sens, bania runcați în vânt, că-i misoginistă etc. De s-a anunțat că se va face Arena Chișinău: că-i copiată, că nu e nevoie, că e PR, că e electorală. De s-a reparat Valea Morilor: că nu-i așa cum trebuie, că-i ieftină, că nu-i terminată. S-au mai găsit deștepți ce scoteau băncile și le aruncau în apă. De-i târg de Crăciun ca-n orașele din UE: că-i scump, că-i inoportun, că se închide devreme, că se deschide târziu. Și acolo din prima seară s-au găsit deștepți să dărâme instalațiile.

Cum e poporul așa e și țara și nu mai dați vina pe Plahotniuc, Chirtoacă sau aceeși Radu Silvia. Încercați să vă schimbați voi înșivă și să criticați ceea ce nu se face dar să și încurajați ceea ce se face.
Pace și Hristos A Înviat.

autor: Carolin Minciuc

covor de flori chisinau, silvia radu, primarul capitalei

loading...

Comments are closed.