Oportunități de colaborare pe domeniul afacerilor interne cu țările membre ale UE

Ieri, 11 iulie, în cadrul Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) al UE, Ministrul de Interne, Ana Revenco, a avut o serie de întrevederi cu omologii săi din țările UE.

În cadrul bilateralei cu Gerald Darmanin, Ministrul Afacerilor Interne al Franței, oficialii au discutat despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova la graniță cu războiul și importanța Hub-ului UE pentru securitate internă și management al frontierelor la Chișinău.

Ulterior, cei doi miniștri au semnat scrisoarea de intenție de a consolida cooperarea bilaterală între Republica Moldova și Republica Franceză, pe domeniul afacerilor interne.

La întrevederea cu Kristaps Eklon, Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Letonia, miniștrii au discutat despre Republica Moldova ca parte a centurii de siguranță a Uniunii Europene și au examinat implementarea Planurilor de Cooperare între autoritățile de frontieră ale celor două state.

La fel, oficialii au analizat perspectiva de semnare a unui plan de cooperare, pe domeniul afacerilor interne, între cele două state.

În cadrul ședinței cu Luciana Lamorgese, Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Italia, oficialii au remarcat parteneriatul sustenabil între cele două țări, în special pe palierul luptei cu crima organizată și asigurarea ordinii și securității publice.

Astfel, ministrul Revenco a propus semnarea cât mai curând a acordului bilateral pe cooperarea polițienească cu Ministerul de interne din Italia, astfel invitând ministrul Italian să viziteze Republica Moldova în toamna anului curent.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share